BRD breekt in het Crypto Compliance spel

Het BRD-team staat aan het hoofd van een nieuw initiatief: Blockset, een business-to-business blockchain technologiestapel met een gebogen lijn naar compliance, bewaking en beveiliging voor cryptocentrales en overheidsinstellingen.

Na de lancering in 2014 was Bread de eerste Bitcoin-portemonnee die op de app store van Apple belandde. Een paar jaar later lanceerde de portemonnee een ICO van 32 miljoen dollar en veranderde de naam in BRD in een poging om het merk te „verenigen“. Sindsdien heeft BRD de ondersteuning van munten uitgebreid nieuwe functies zoals betaal-ID’s gelanceerd en crypto-aankopen in de portemonnee uitgebreid tot een bonte verzameling van fictieve valuta.

Nu, voor zijn recentste initiatief, heeft BRD onlangs partnered met blockchain analyse/intelligentiebedrijven Chainalysis, CipherTrace en Elliptic, samen met veiligheid vaste Ongebonden Technologie. De laatstgenoemde is instrumenteel geweest in het beveiligen van de belangrijkste beheerseigenschappen van Blockset, terwijl de eerstgenoemde bedrijven Blockset van regelgevende naleving en blockchain controlehulpmiddelen zullen voorzien.

Blokken: Een pak-en-band techniekstapel

„Door deze cruciale toepassingen boven op Blockset te leggen, kunnen we financiële instellingen vanuit één enkel platform een uitgebreid en breed aanbod bieden. Dit stelt onze bedrijfsklanten ook in staat om veel use cases van al hun crypto-projecten vanuit één enkele leverancier aan te pakken“, vertelt BRD CEO Adam Traidman aan CoinDesk.

Per een Blockset persbericht zal de nieuwe tech stack anti-witwas (AML), fraude detectie en andere compliance tools bieden, samen met sleutelbeheer, veiligheidsmaatregelen en data feeds voor „financiële instellingen, overheidsinstellingen en cryptocurrency bedrijven“.

Voor AML en compliance combineert de software Chainalysis‘ know-your transaction tools met CipherTrace’s travel rule compliance software. Deze functies, samen met risicomanagementsoftware van Elliptic, zullen real-time waarschuwingen creëren om verdachte of frauduleuze activiteiten en „besmette“ transacties te markeren voor Blockset-cliënten.

Traidman vertelde CoinDesk dat BRD zijn Blockset-diensten voornamelijk verkoopt aan financiële instellingen en banken die behoefte hebben aan goede compliance- en sleutelbeheeroplossingen. Regelgevers en overheidsinstellingen zijn een ander logisch gevolg van het partnerschap van Blockset met toonaangevende bedrijven op het gebied van blockchain-analyse.

Volgens BRD hebben SBI Holdings, PayPal, KPMG en Ripple’s ontwikkelaarsinitiatief Xpring allemaal deelgenomen aan een private pre-release van de technologie van Blockset, samen met zo’n 16 andere bedrijven.

BRD, dat naar verluidt meer dan zes miljoen downloads en 550.000 maandelijkse actieve gebruikers heeft, „wordt aangedreven door Blockset,“ volgens BRD-documentatie gedeeld met CoinDesk. Een vertegenwoordiger van BRD beweerde dat de portemonnee geen gebruik zal maken van Blockset’s AML- en compliance-functies; in plaats daarvan wordt Blockset alleen gebruikt om snel de BRD-portemonnee te synchroniseren met de transactiegeschiedenis van Bitcoin (en andere munten).

Compliance komt tot crypto

Het nieuwe initiatief van BRD is een andere technologiestapel in het snelgroeiende landschap van crypto-compliance software.

Enige tijd geleden heeft de Financial Action Task Force aanbevolen dat crypto-transacties moeten voldoen aan de reisregel – een bankmandaat waarin transacties van meer dan $10.000 moeten bestaan uit informatie over fondsenwerving en informatie over de identiteit van de betaler/betaler. Sindsdien hebben crypto-bedrijven gezocht naar oplossingen om de compliance-tools voor beurzen, makelaars, dienstverleners en andere marktpartijen te stroomlijnen.

„Compliance is van het grootste belang voor elke financiële instelling. Het is belangrijk voor banken en ondernemingen om een vooruitziende blik te hebben om de reguleringscurve voor te blijven. Ze hebben de kennis en middelen nodig om hun klanten en zichzelf te beschermen“, vertelde Traidman aan CoinDesk.

Toch hebben de critici van de reisregel afgewogen of deze al dan niet een belemmering vormt voor cryptocurrencyzaken met onnodige lasten en zelfs of zo’n regel wel of niet houdbaar is op de schaal.

De onlangs gelekte ,,FinCen-dossiers“ illustreren namelijk de mislukking van financieel toezicht in het erfenisfinancià „le systeem aangezien zowat $2 triljoen waarde van geldwitwasfondsen, zonder vernieuwing of gevolg, door rekeningen werden geduwd die door misdadigers, oligarchen en andere machtige personen bij JPMorgan, HSBC, Standaard Gecharterde Bank, Deutsche Bank en Bank van New York Mellon worden gehouden.

Aangezien dezelfde bewakingslast op de Bitcoin-economie rust, zal het publieke karakter van het digitale grootboek van de blokketen het afdwingen van deze mandaten misschien gemakkelijker maken – als de technologie voor het behoud van de privacy de wettelijke vereisten niet bijhoudt, dat wil zeggen.